Moikka ja hyvää alkanutta kevättä! :)
http://hauskimmat.net/suomen-kevat/ |
Tässä lyhyt infopaketti tutkinnoista ja työpaikoista.
Oppisopimuskoulutuksessa voi suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Valittavissa on lähes kaikki nuorten ja aikuisten ammatilliset tutkinnot. Oppisopimuksella ei voi suorittaa korkeakoulu-, eikä ammattikorkeakoulututkintoja. Kaikki työpaikat eivät siis sovellu oppisopimustyöpaikoiksi. Ainoastaan sellaiset paikat soveltuvat, joihin voi kouluttautua myös oppilaitoksessa. Tietyn tutkinnon suorittamisen mahdollisuuden voi selvittää paikallisessa oppisopimustoimistossa. Oppisopimustutkinnot antavat saman pätevyyden ja jatko-opintokelpoisuuden kuin oppilaitostutkinnot. Opiskelun päätyttyä taskussa on tutkinnon lisäksi runsaasti työkokemusta, joka auttaa tulevaisuudessa työpaikan etsimisessä. Tarjolla on yli 350 vaihtoehtoa. Tutkinnot löytyvät Opetushallituksen sivuilta; Opetushallitus; näyttötutkintojen perusteet
https://www.oppisopimus.fi/userassets/uploads/2016/09/tyonantajalle_tutkinnot-660x660.png |
Oppisopimuskoulutus tarjoaa lisäksi laajat mahdollisuudet ammatilliseen lisäkoulutukseen.
Oppisopimuskoulutus kestää tutkintoon valmistavassa/johtavassa koulutuksessa yleensä 2-4 vuotta. Lisäkoulutuksessa koulutusaika vaihtelee 4 kk - 12 kk:n välillä. Oppisopimuskoulutukseen liittyy henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa opiskelijan aikaisempi työkokemus ja koulutus voidaan ottaa huomioon.
Myös yrittäjillä on mahdollisuus kouluttautua oppisopimuksella.
http://oppisopimus.turku.fi/turun-oppisopimustoimisto-uusi/yrittajan-oppisopimus
Valmiita työssäoppimispaikkoja on tarjolla harvoin. Jotkut työnantajat etsivät jo pätevää työntekijää yritykseen/työpaikalle, mutta siitä huolimatta kannattaa kysellä, olisiko oppisopimus mahdollinen.
Muistakaa myös Instagramissa käynnissä oleva kilpailu hashtagein #turunoppisopimus ja #tekemallaoppii :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti