tiistai 14. maaliskuuta 2017

Mihin tutkintoihin oppisopimuksella voi opiskella? Soveltuvatko kaikki työpaikat oppisopimustyöpaikoiksi?Moikka ja hyvää alkanutta kevättä! :)

KEVÄTISO
http://hauskimmat.net/suomen-kevat/


Tässä lyhyt infopaketti tutkinnoista ja työpaikoista.

Oppisopimuskoulutuksessa voi suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Valittavissa on lähes kaikki nuorten ja aikuisten ammatilliset tutkinnot. Oppisopimuksella ei voi suorittaa korkeakoulu-, eikä ammattikorkeakoulututkintoja.  Kaikki työpaikat eivät siis sovellu oppisopimustyöpaikoiksi. Ainoastaan sellaiset paikat soveltuvat, joihin voi kouluttautua myös oppilaitoksessa. Tietyn tutkinnon suorittamisen mahdollisuuden voi selvittää paikallisessa oppisopimustoimistossa. Oppisopimustutkinnot antavat saman pätevyyden ja jatko-opintokelpoisuuden kuin oppilaitostutkinnot. Opiskelun päätyttyä taskussa on tutkinnon lisäksi runsaasti työkokemusta, joka auttaa tulevaisuudessa työpaikan etsimisessä. Tarjolla on yli 350 vaihtoehtoa. Tutkinnot löytyvät Opetushallituksen sivuilta; Opetushallitus; näyttötutkintojen perusteet

https://www.oppisopimus.fi/userassets/uploads/2016/09/tyonantajalle_tutkinnot-660x660.png

Oppisopimuskoulutus tarjoaa lisäksi laajat mahdollisuudet ammatilliseen lisäkoulutukseen.
Oppisopimuskoulutus kestää tutkintoon valmistavassa/johtavassa koulutuksessa yleensä 2-4 vuotta. Lisäkoulutuksessa koulutusaika vaihtelee 4 kk - 12 kk:n välillä. Oppisopimuskoulutukseen liittyy henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa opiskelijan aikaisempi työkokemus ja koulutus voidaan ottaa huomioon.

Myös yrittäjillä on mahdollisuus kouluttautua oppisopimuksella.
http://oppisopimus.turku.fi/turun-oppisopimustoimisto-uusi/yrittajan-oppisopimus

Valmiita työssäoppimispaikkoja on tarjolla harvoin. Jotkut työnantajat etsivät jo pätevää työntekijää yritykseen/työpaikalle, mutta siitä huolimatta kannattaa kysellä, olisiko oppisopimus mahdollinen.


Muistakaa myös Instagramissa käynnissä oleva kilpailu hashtagein #turunoppisopimus ja #tekemallaoppii :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti