tiistai 28. helmikuuta 2017

Miten opin tekemällä?

Oppisopimustoimisto järjestää yhdessä SoMeCo:n kanssa instagram-kampanjan ja me bloggarit saimme tehtäväksemme kirjoittaa blogitekstin aiheesta: Miten opin tekemällä? Ensin ajattelin, että apua, kamalan vaikea aihe, mutta kun ajatusta kypsyttelin jonkin aikaa niin ajatuksia alkoi tulla.

Eli siis mitä tekemällä oppiminen on minulle? Olen aina ollut sellainen, etten oikein jaksa keskittyä teoriaan ja lukemalla oppiminenkin on ollut vähän niin ja näin.

Aiheeseen liittyvä kuva

Työssäoppimisissa olen huomannut, että kun näen, miten asiat hoidetaan ja miten ne kuuluu tehdä, niin osaan sitten tehdä perässä. Ei esimerksiksi vaippoja opi vaihtamaan kirjaa lukemalla tai injektiota pistämään opettajan kertoessa siitä. Kyllä se on pakko itse kokeilla ja ymmärtää, miten se tapahtuu. Vaikka tulisi virheitä, niin niistäkin oppii ja seuraavalla kerralla osaa jo paremmin. Myöskin sen olen kokenut hyväksi, että saa itse ensin miettiä ja yrittää, ennen kuin kukaan näyttää, miten se tehdään. Silloin saa mielestäni enemmän motivaatiota oppimiseen ja on tarve oppia asia paremmin. Toki on sellaisia työtehtäviä, joissa ei ole turvallista tai mahdollista antaa ensin yrittää itse, kuten jokin ihmisen terveyteen liittyvät työtehtävät. Tekemällä oppiminen on konkreettisempaa ja siten oppii juuri sen asian, mihin oppiminen kohdistuu.

Kuvahaun tulos haulle tekemällä oppiminen
https://www.slideshare.net/Nappiparisto/learning-by-doing-tekemll-ammatin-oppiminen-kaija-mattila

"Jos sanot minulle, unohdan.
Jos näytät minulle, muistan.
Jos annat minun tehdä itse, ymmärrän."
-Kungfutse 551-479 eKr.

                                           
SoMeCo ja oppisopimustoimisto järjestävät Instagram-kuvakisan. Pääset osallistumaan siihen alla olevilla ohjeilla.

Kuvakisan osallistuminen:
- Osallistu kuvakisaan jakamalla kuvan siitä, miten sinä opit tekemällä Instagramissa aihetunnisteiden #turunoppisopimus ja #tekemallaoppii kanssa.
- Kisan päätyttyä arvotaan Polaroid-kamera kaikkien osallistuneiden kesken (arvo noin 90 €).
- Jos haluaa osallistua kilpailuun, Instagram-tilin tulee olla julkinen, niin että kisan järjestäjät näkevät osallistumisesi.
- Kampanja-aika on 1.3.-12.4.

Ei muuta kuin osallistumaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti